There was an error in this gadget

Sunday, April 29, 2012

Recipe Strawberry Mango Smoothies


My husband loveeesss fruit smoothies so much.
You have no idea how deeply in love my husband with fruits.

Kalau nak belanja dia makan kat luar, mesti jadi benda lain.
He always insisted to use the money to buy fruits!
Bersemangat sungguh masuk tesco beli grapes, mangoes, strawberries, dragonfruits, kiwis, pamogrenates, oranges, and so on, 
yang kalau boleh sume buah yang ada dia nak hangkut masuk trolley..

Pastu mesti dia akan masukkan buah-buah tu dalam freezer then makan sejuk-sejuk.
The fruits are his ice cream and dessert.
Allysha pun dah ngikut nampaknya, suka sangat makan buah.
Baguslah. But still we control the intake.

So nak share lah recipe homemade smoothies yang Ish suka sangat nih.
Senang bebenor. Yang penting, husband suka.
Kalau suami anda suka makanan lain, belajar lah buat sendiri.
Mesti terharu gitew..

Pheww nasib baik Ish suka benda senang-senang nak buat.
(Yes kecuali sambal bilis cam mama yang memang aku fail sampai skrg lah)


Ini ingredients nak buat smoothies ala AdilaIsh. Eceh.


Masukkan je suma pastu blend.
Agak-agak la portion yang macam mana anda suka.
Tak payah tambah sugar tau.
The fruits already rich with fructose.


Tadaaa.. Dah jadi! 
Eh senangnya, recipe cam Ela & Eli dalam rancangan ALONG pulak.


 Kan dah siap! 
Kalau nak beli kat Boost atau Juiceworks cenggini dah bape puluh hinggit agaknya.

Oh, after this I wont add up milk.
Kan dalam diet Rasuluullah SAW tak elok makan buah berserta susu.
Memang natijahnya, I sakit perut hokay!
So ganti dengan air. 

Selamat mencuba!

1 comment:

ilyia nur ab rahman said...

harusla saya belajar buat nasi dagang n kepok leko celup tepung *pengsan!