There was an error in this gadget

Thursday, May 10, 2012

Chocolate Malteser's Cake


Nama agak gah.
Tapi sebenarnya kek yang sempoi je.
As usual, i prefer non baked cake.
Sebab kat umah Ampang takde oven 
dan i sememangnye malas nak buat kecah kat dapur MIL.

So mesti sangat rajin untuk cari recipe non baked 
kalau tetibe teringin nak menambah lemak di paha.

Then I found these!








Hoi nampak sedapnye! Ingin sangat memakan kamu..
Tapi malas nak buat.

So search lagi dan terjumpa ini..





Yaaa..ini baru betul yang non baked!
Yummy!
Dah la sangat suka malteser.
Cair di mulut tidak di tangan. ewah!



Tak sabar nak balik dan cuba kat rumah..
Perasan tak cam lebih kurang je ngan rupa paras kek batik?
Haha actually ingredients ngan method dia same je
cuma tambah maltesers masa gaul tu..

Senang kan?
Sesuai untuk isteri pemalas yang busy dan nak cepat sediakan makanan kesukaan suami.


Kalau nak recipe malteser cake sebenar yang bake, pakai telur, tepung bagai, cam gambar-gambar kat atas tuh, boleh search kat Nigella Lawson..

No comments: