There was an error in this gadget

Thursday, May 31, 2012

Allysha Azzahra : First Few Words



Allysha sekarang ni setiap hari buat mommy bergenang air mata tau. 
Bukan sedih tapi terharu dan happy sangat. 
Allysha makin pandai itu ini. 
Paling best tengok dia main dan dengar dia membebel-bebel..


She now is 11month and 23days and she can speak few words already.
Well, selain bahasa2 comel yang tak difahami tu lah kan.. 

 papa - 1st word. Sungguh bangga bapak dia. Allysha suka keluar bilik dan carik papa. 
Pastu panggil 'papa! papa! pa!' huh..mommy sangat jeles!

 nak nenen - nak susu le tu. hehe cute sangat takde orang ajar pun sebut nenen tu.
Tetibe je 'nak neneneneneennnnn..nak nenennnn..' baby memang cakap nenen ke?

hep - sebab mommy selalu marah dia cakap hep, die pun 'hep' kita balik. 
Amboiii..sape marah sape patutnya ni..


tak - kalau buat sepah atau buat bising, Allysha awal-awal pandang mommy/papa 
Pastu cakap 'tak..tak..tak..' macam bukan dia yang buat la..pandai tak ngaku..

nak - mintak something

ka - panggil cik ika dia. 'ka..ka..' nak suh ika dukung dia.
wah wah..nanti kena panggil cik ika ok. 


acih - terima kasih. Surprisingly she said thank you to mama when mama hand over her feeding bottle.. 'acihhh..' maybe die dengar baby sebelah rumah cakap acih masa kitorang bagi chocolate kat dia..

And few more..
What's next Allysha? 
Mommy cant wait to hear 'mommyyyyyy!'

No comments: