There was an error in this gadget

Tuesday, May 29, 2012

Aqiqah Allysha : The Cakes


Really need a lot of improvements.
It should be last minute baking and decorating to remain the moist texture.
Tapi macam-macam sangat nak dibuat. Ada banyak to do list dalam kepala ni.
So terpaksa baking dari hari jumaat pagi. Natijahnya hari ahad tu kek dah tak moist. 
Not like what it supposed to be. Sedeeyyhh.. Tapi licin licau habis jugak di makan..



Fondant cake for Birthday.
Lenguh tangan nak menguli. Comot jadinya sebab sangat penat.
Tapi ramai cakap cute. Yeke? Kalau ikhlas, terima kasih lah.. Heee..


Fondant cake for Aqiqah.
Akibat ketandusan acu huruf Q, maka guna huruf K je.
Asalkan sebutnye sama ye tak?


Moist chocolote cake especially for the tahfiz kids.
Seronok tengok budak-budak tu makan beria.

Additional : Kek batik, cupcakes (oreo/blueberry), marshmallow pop, chocolate ball.

Nangis buat semua sengsorang. 
Nak prepare cream cheese frosting atas cuppies pun tak sempat. 
Apatah lagi nak buat chocolate fountain. Nan hado!
Tengok je la beryls chocolate beku yang tek berusik tu. Haih.
Next time, insyaallah will do it better. Hehe..

No comments: