There was an error in this gadget

Thursday, May 17, 2012

Allysha's First Few Steps


Allysha is now 11 month and 1 week..
She began to took her first steps at 10 month old.
Memula kitorang pegang tangan dia untuk start jalan.
Pastu lepaskan dan biar dia tatih ke arah kita.
Sangat terharu tengok anak dah nak pandai jalan ohh..
*Motherly tears..


Wah posing bergaya!
Since dah pandai tatih ni, memang kerjanya tawaf bilik je la..
Kita ke hujung die ke hujung.
Kita ke tepi dia pun ke tepi.

Tapi sekarang dah makin advance.


Turun katil dan panjat katil.
Kecut perut bila terjaga malam tengok dia takde kat sebelah.
Rupanya dah kat bawah buat kecah dalam gelap 
time mommypapa lena tidur tetengah malam..ambooiii..

Routine tambahan sekarang : 

1. Make sure every side of the bed got comforter 
sebab Allysha akan terjun bebile masa je yang dia suka.
2. Pintu bilik dan toilet sentiasa di tutup 
sebab dia pandai keluar bilik sendiri sengsorang. Berani betul.
3. Kena tutup bakul baju dan bakul sampah dan segala beg yang ada
sebab budak ni memang suka sangat selongkar.
4. Paling penting, semua plug dan extension dijauhkan / disorok dari pandangan dia..
ni paling menakutkan dan kena aware betul-betul..

Anyway..mommy love you baby!

No comments: