There was an error in this gadget

Thursday, June 14, 2012

Tudung Hajra


Akibat malas menggosok tudung, maka dah tak suka nak pakai tudung bawal atau shawl.
Tak kuasa juga nak melilit dan mencarik brooch yang ntah kemana..
Yang dulu bertimbun dalam almari tu dah banyak bagi orang 
atau hantar balik rumah Rawang. 

Natijahnya, bila nak pergi keje mulalah termenung setengah jam 
sebab dah takde tudung senang gosok yang matching ngan baju. Pastu emo sengsorang.
Rela termenung daripada iron tudung yang ada wey..Lazy lady..


So last Monday, went to Hajra Jalan Bunus to add on my collection of 
tudung senang gosok / tak yah gosok. Sederet ngan Butik Ariani.
Grab empat helai. Alang-alang dah malas kan.
Nak amik enam helai sebenarnya, tapi tak banyak color yang berkenan di hati.


One of it.


Also this.


And this.

No picture for another scarf.


Ni yang beli last year.
Missing in action. Sayang..


One of my favourite.


Ni memang puas dilenjan, still in good condition, i guess.


Ini juga.

Ada lagi dua helai yang cantik.
Satu dah bagi Mak. Tapi tak pernah nampak pakai pun..
Sayang katanya. Ntah-ntah tak suke ; (


Ini pula baru pakai 2,3 kali..
Suami yang rajin telah masukkan dalam washing machine, 
langsung dah kemot memot pastu terkena baju yang turun color. 
Hancusss..Tak dapat diselamatkan..Dah buang pun..Sabar jelah..


Tadi pergi lagi untuk cari yang macam ni, tapi dah tak banyak choice. 


Cenggini banyak kata tak banyak choice?
Susah tul pompuan ni kan.


Fall in love with Hajra.
Good quality with reasonable price.
Harga tak la mahal melampau macam dua brand yang fofuler tu kan?
Tak mampu nak buat collection cam they all.
Sehelai tudung tu, dapat 3-4 tudung Hajra.

If you walk in to any Hajra Gallery, dont forget to ask for discount.
Sometimes you'll get RM15-RM30 lesser than the price tag!

4 comments:

ilyia nur ab rahman said...

kamu pakai camni tetap cantik..

Sh@MytO said...

Hajra cheaper than A**** n F****** eh??

Adila Hashim Shariff said...

mekasih semek munge.. ; )

Adila Hashim Shariff said...

sham..much cheaper..kalau f tu harga rm150+- kan..hajra yang cam aku suke ni rm50-60 je..tapi kualiti f tu memang tak leh lawan la..cume x sanggup je nak spend semahal tu utk 1 tudung..