There was an error in this gadget

Monday, July 30, 2012

Simple Dessert : Yummy Fruity Ice Cream with Butter Cookies


Amboih. Takde nama panjang lagi ke? 
Takde idea. Straight to the point je.


Haa ni desert iftar we ols semalam. Yumm!!
Berbuka makan murtabak ngan roti john je selalunya.
Ingat mak buyong kenyang sangat ke? Dah la semalam husband tak beli tepung pelita wajib saya. Rasa tak puas je makan. So pas iftar tercari-cari nak makan ape lagi tau.

Termenung jap depan fridge, tengok ada balance chocolate ice cream, 
strawberry, kiwi, dan buah-buah lain.
Ye, fridge rumah tu lagi banyak stock buah dari jejajan.
Husband and MIL is fruits lover.

Mula la reka desert sendiri. Tapi sedap u ols!
Allysha pun suka. Dia memang suka la buah sejuk-sejuk ni, cam bapak dia jugak kan.
Anak beranak dah makan separuh baru teringat nak amik gambar.


Sangat suka combination chocolate ice cream yang sejuk ngan buah-buah yang masam 
ngan cookies yang buttery ada almond ngan whipped cream. Ohh..nak repeat!


Hah meh nak bagitau resepi kategori Ela & Eli dalam rancangan A.L.O.N.G, ALONG!

Bahan-bahannya ialah :


Ice cream. La Cremeria is my fevouriiiiittee!


Fruits. Strawberry, kiwi, mango, or anything u loikeee!


Butter cookies. Ni flavor almond & chocolate chips K Roger beli ngan Rini. Love ittt!


Whipped cream.

Kekdahnye :

1. Cedok 1-2 scoop chocolate ice cream ke dalam mug.
2. Masukkan buah-buah kegemaran anda. Jangan buah dadu udah le.
3. Masukkan pulak butter cookies yang dap sangat tuh. Sukahati la nak bape keping kan.
4. Picit whipped cream sket.
5. Pastu letak lagi butter cookies ngan strawberry sebagai hiasan. Ewah.
6. Pastu makan ramai-ramai main suap-suap. Menambah kemesraan keluarga gitu.


Ni berkeping-keping tambah cookies tau. Allysha suka. Papa suka. Mommy lagiii la suka.
Selamat mencubaaaa ; ) 

No comments: