There was an error in this gadget

Wednesday, July 18, 2012

Back Pain..Please Go Away!


During my first pregnancy, I often feel the foot ache.
Sentiasa rasa lenguh, penat je kaki ni. Berdenyut-denyut pun ye jugak.
Padahal bukannya pergi keje naik public transport pun.
Setakat turun naik elevator untuk tapau lunch.
Plus, pakai kasut kerok je memanjang. Tapi sakit jugak. Pelik.
So terpaksa la we ols urut kaki ngan minyak yuyee setiap malam, without fail.
We ols tu maknanya, husband terlibat sama ye. 
Dia lah tukang urut rasmi, walaupun tak rela. Biarlah. 

Now, I can't stand the back pain!
Hadddooiiiiiii..! Back pain pulak daaahhh..!
Tu maknanya betul-betul tak tahan ok. Hari-hari sakit belakang. 
Walaupun dah alas bantal, duduk tegak, jalan cam orang berkawad, etc.


Ye ye camtu lah muka aku bila rasa sakit sangat belakang ni.



Kalau badan boleh tunjuk sakit tang mana, memang akan timbullah color merah 
cam gambar atas ni. Sakit tang situ, sakit tang sini!


Dan sini juga.


Most often is the right side. Exactly like above picture.
Tak tau la kenapa belah kanan yang paling kerap sakit dan teramat sakit.
Sakit sangat cam contraction pun ada.


Yes. Feels like get struck by the lightning.
Serious kalau sakit tu, sakit teramat sangat, perit.


Rasa cam nak buat camni je.


Tak pun camni.


Lagi bagus kalau dapat buat camni. Biar padan muka kau back pain!
Tapiiii... ;' (

2 comments:

ilyia nur ab rahman said...

aku semalam sampai takle bangun..last2 g klinik dpt ubat sapu ok dah arini..dulu takle mmg kne inject..

Adila Hashim Shariff said...

ilyia..kalau dh lebih 5m tu lagi laaaaaaaa nt..