There was an error in this gadget

Wednesday, February 15, 2012

Uniquely Singapore - Part 2


We entered the USS gate at 12.00 pm.
Masuk je, laju-laju cari washroom.
Hati menjerit kesukaan sebab jumpa toilet ada pipe.


Blur. Can't believe I'm finally here.
Eleh, macam la jauh sangat kan. Hehe.
Dont forget to grab the leaflet and show schedule.
Try to watch it all.
Memang mustahil nak tengok sume street show sebab clash dengan stage show la hape la.
Try the best to manage your precious time in the USS.


The Hollywood street.
Why do I look like I'm four months pregnant. Boroiiii!
Lemak semakin bertambah. Daging semakin mampat. Benci.


Not sure who she is. =p
Wonder the gender as well.


I cant off my camera.
Every angel means a lot.
Masa ni sangat teringat kat hubby ku sayang.
Kalau dia ada pastilah beliau menjadi photographer di setiap sudut.
Cis, teringat sebab takde orang nak amik gambar banyak-banyak je? 
Teruk nye wifey die niiii..


Luckily with every character there, they must have 1 or 2 USS's staff to manage the queue and snap the photo for visitors. Kelasss.. Photographer provided hah..


Kalau tak pun, kena gilir-gilir la snap gambar masing-masing.




The Science Fiction section.
Omakau! Terkejut terjumpa Bumblebee!
Ramai gile orang. Waiting time was 2 hours.
Although this is my main target, but I can't waste my 2 hours just to q.
So, proceed to another attraction first.


Queue 5 minit disini, dan ada staff amikkan gambar.Cool! 
Tak payah mintak tolong kat orang yang lalu lalang dengan muka tebalnya.




The Egypt Section.


Kat sini ada Mummy the ride.
Ingatkan ride biasa-biasa je.
Rupanya high speed ride combination with Mummies yang menghantui hidup kita.
Abis senget benget tudung, terkehel leher punya la tunduk sebab nak tengok muka hantu. Benci sebab tertipu. 



Sebagai peminat Shrek, dapat visit Far Far Away Kingdom ialah impian saya.
Kenapa impian macam kanak-kanak?



We watched the 4D show.
Cool jugak. Bila donkey terbersin, muka kite pun kena spray dengan air.
Rasa geli sebab terfikir tu air liur donkey. 
Pastu seat boleh vibrate gedebuk gedebak macam kita ada dalam show tu. 
Best tau. Hehe.



The Madagascar.
Ini juga kegemaran saya. Akan menonton madagascar kalau mood unhappy.
Sangat adore dengan King Julien yang keji dan sangat perasan bagus itu.
Adakah Adila suka tengok cartoon?


Cian nenek!Mesti patah riuk pinggang nenek kan?


Ni water hape show ntah.
Sangat malas nak google.
Do have a seat on the blue label If you want extra fun.
Selamba je diorang simbah air sebaldi kat kita.
Kalau taknak basah, duduk kat seat biasa yang takde colour.


One of the street shows.



Bila dah dekat pukul 7 malam, baru la Transformers ni tak ramai orang sangat.
Guess what, this is the best ride in my life!!
Sangat sangat suka.
Rasa macam kat dalam movie betul-betul tengah ikut Optimus Prime pergi lawan-lawan.
Memang feeeeellllll...
Masa kat Alton Towers  UK dulu naik semua ride yang best tapi takde yang se best ini.
Mungkin banyak terpengaruh dengan movie Transformers ni kot.
Kenapa macam budak-budak jugak ni?


Sebab rasa macam dah banyak sangat naik roller coster melampaui batas ketahanan mental kat Alton Towers dulu, diri ini pernah berazam taknak naik roller coster
 sampai bila-bila lagi dah. Cukup lah.
I've had enough adrenaline rush.
Tapi, kat USS telah terpedaya dengan hasutan rakan-rakan tak sebaya itu.
Natijahnya, buat lagi azam taknak naik roller coster sampai bila-bila seumur hidup (again).


Konon-konon nak pusing lagi seround.
Sekali kena halau. They're close at 7pm.
Baru ku tahu. Ingatkan tutup kul 10pm. 
Nasib baik sempat tengok semua show dalam schedule tu.


Lah sangatttt..


Show Monster Rock ni pun best.
The last show for us that day.

Bila dah exit USS, baru terasa sangat penat.
Penat yang teramat sangat.
My leg was shaking and the muscle really stress.
Banyak kali rasa macam nak jatuh.
Ada perasaan nak merangkak atau berguling juga.
Tu la! Main tak ingat dunia! 

But obviously, WE HAD SO MUCH FUN!

Tapi rasanya USS ni kecik jela. Tak la besar sangat. Pusing kejap dah habis.
Lama nak queue je. Untung la kalau beli express pass tu.

Continue to part 3.

1 comment:

Sh@MytO said...
This comment has been removed by the author.