There was an error in this gadget

Sunday, February 12, 2012

Langkawi 3D/2N Itinerary


Tak sempat nak habis upload cerita Singapore lagi,
dah kena buat itinerary Langkawi untuk next month pulak.

Ni sume  AirAsia punya pasal lah.
Time dia promo ticket murah, tak dapat tahan nafsu nak beli.
Baru perasan since Sepetember 2011, I've travel almost every month.
Amboi..macam businessman.
Thanks AirAsia. Now everybody really can fly!

Ramai kata saya selalu travel tinggal hubby and baby.
Nak buat camne, Allysha kecik lagi. Takut baby penat dan tak selesa.
Hubby not so into travel thingy kalau tak boleh bawak baby.
Masa honeymoon kat Bandung tak bawak Allysha pun lemau je muka dia.
So I just wait until the suitable time and place.
Next month she will turn to 9 month and her first fly to Langkawi should be ok, perhaps.

Ilyia and family interested to join us.
Bagus. Menghantui hidup aku di mana sahaja perempuan ini tau!
Hehe. Kidding babe. Its a pleasure to travel together.
Kat sekolah dulu kan berangan je nak holiday sesame.
But they will get to Langkawi by car and ferry.


Langkawi 3D/2N Simple Itinerary

DAY 1 (Monday 5 Feb 2012)
2-3 pm : Ilyia / Pey get rental car at jetty
3-4 pm : Ilyia /Pey check in Fave hotel @ Pantai Cenang
4-5 pm : Ilyia / Pey have a rest etc
5-7 pm : Ilyia / Pey  play @ hotel’s swimming pool / Pantai Cenang beach (sunset)
7-8 pm : Ilyia / Pey shower, solat etc
8-8.30 pm : Pick up Adila /Ish @ airport (eta we all arrive 8.15pm)
8.30 pm : Dinner @ Pantai Cenang, etc.
9.30 pm : Getting around @ Pantai Cenang (night photoshoot)
10 pm : Back to hotel.

DAY 2 (Tuesday 6 Feb 2012)
7.30 – 9 am : Breakfast @ hotel
9 – 10 am : Depart to Langkawi Cable Car @ Gunung Mat Cincang (RM15 / entry)
10-12 am : Getting around Gunung Mat Cincang, Jambatan Gantung etc
12-1 pm : Lunch @ Padang Matsirat (suggested to buy souvenirs around here)
1-3 pm : Visit Padang Matsirat + Beras Terbakar + Makam Mahsuri
3 - 4 pm : Shopping @ Ulu Melaka (minyak gamat, bedak sejuk, etc)
4 - 5 pm : Shopping @ Hj Ismail Group (Chocolates heaven)
5 - 6 pm : Shopping @ Idaman Suri (Glassware, towels, comforters, etc. wajib)
6 – 7 pm : Dataran Lang (photoshoot @ helang besar, sunset)
7 – 8 pm : Back to Fave Hotel @ Pantai Cenang (berendam bath tub + solat)
8-10 pm : Dinner @ Pantai Cenang (seafood / ikan bakar )
10 pm : back to hotel

DAY 3 (Wednesday 7 Feb 2012)
7.30 – 9 am : Breakfast @ hotel + check out
8.30 am : adila /ish depart to airport (flight @ 11 am)
10-2 pm : Ilyia /pey can spend time at Langkawi Underwater Wold (RM 28) / Island hoping 
2-3 pm : Ilyia /Pey lunch @ otw to jetty
3 pm : Return rental car. Fin.



Masa tengah plan itinerary ni, 
macam pelik je kenapa kitorang tak banyak masa kat Langkawi.
Dah la isnin tu malam baru sampai, Rabu pagi dah gerak balik kl.
Ilyia hari Ahad dah nak ke Kuala Perlis then stay kat rumah Ami.
Baru teringat, rupanya flight ticket kitorang tu harga RM0.20 (return).
No wonder. Patut la depart time nye ntah pape je.
Takpela. Kalau lama-lama sangat kang lagi banyak la habis duit.
Target nak beli minyak gamat (hahah wajib), comforters, towels, tea set, 
pinggan mangkuk cantik, cookies jar, cutlery set, itu ini
(eh, adakah simptom penuaan?)


2 comments:

ilyia nur ab rahman said...

cam dah edit je iternary ni weyh..

Adila Hashim Shariff said...

abis?ko nak aku post jgk aktiviti malam kite???