There was an error in this gadget

Monday, October 08, 2012

Aisy Azziqry


Honestly sebab tak tau baby kite girl ke boy, so we ol tak prepare pun nama baby.
Memula ingatkan dapat baby girl, so Mommy nak guna nama yang dah shortlisted masa cari nama Allysha last year je either ARIANA AZZAHRA or ADELIA AZZAHRA. 
Papa agreed with the name.

Tapiiii..kalau Boy, Papa dia beria nak bagi nama Abi Hurairah. 
Masa pregnant pun selalu usap-usap perut ‘Hi baby…Ni Ariana ke Abi?’  
Memula ingatkan dia memain je. Tapi bila sampai memang betul-betul dapat boy 
dan orang tanya nak bagi nama apa dan dia jawab Abi Hurairah jugak, 
naik hangin gak la Mommy dia kan.

From first day until now 11th day we haven’t finalize the name yet. 
Semua sebab Papa dia tak habis-habis ngan Abi..Abi..Abi..
‘Ish..Seriously..Takkan la nak bagi nama Abi plak. Memang la tak salah, 
tapi nak la yang up to date, sedap disebut dan comel sket.'
‘Eh serious la.. Kan memang kita dari awal lagi nak bagi nama tu kalau boy..Comel pe nama Abi.. Hi Abi.. Abi buat apee?..’
Haih…….. (keluhan yang ke berapa ratus kali ntah)

Kamon la..Jangan la sebab suka watak Johan dalam cite Hantu Kak Limah, 
nak bagi nama anak camtu jugak..Kalau memang sebab fall in love dengan keperibadian  sahabat  Rasulullah saw, Abu Hurairah tu takpe jugak kan.  Ni sebab Johan! Omg..
Dia ni serious ke tak ni? Ke memain saje nak kenakan aku? Eeeee memang hangin!

‘Then Mommy nak bagi nama ape kalau bukan Abi?'
‘Mommy suka Aisy Azziqry..Aisy tu cam combination nama kita Adila + Ish. 
Azziqry tu plak nak dekat ngan last name kakak, Azzahra tu..Maksud die pun bagus’
‘Ok nanti kita survey lagi..’

Whattt..ni dah nak dekat 2minggu dah ni..Nak survey ape lagi..Ok la tu..
Then Papa texted Mommy
‘Mommy..kalau Aisy Harrith Ishkandar ok tak?’
‘Ok’
‘Betul ke?’
‘Betul la..As long as bukan Abi bukan Abu!’
‘Kalau Aisy Addin?’
‘Ok jugak Papa..Asalkan maksudnya baik-baik..tu kan doa kita..’
………
‘So Aisy Azziqry ke Aisy Addin ni?’
‘Nanti kita finalize..’

Whaatttt.. &*$%#!
‘I’ve made my decision. Final. It’s gonna be Aisy Azziqry..
Semoga anak lelaki kita ni hidup mewah dan makmur dengan memuji Allah swt..’
‘Ok Papa agreed..nanti Papa fill in form..

Finalllyyyyyyy…Kenapa la susah sangat sampai 10 hari nak buat decision. 
Kalau setuju dari awal kan senang.
 So that's the name.

AISY AZZIQRY bin AL FADZLEAN ISHKANDAR

Maksudnya-
AISY: Kehidupan, Mewah, Kaya-raya, Makmur
AZZIQRY: Ingatanku, Terpuji, Yang memuji Allah swt
Insyaallah..








No comments: