There was an error in this gadget

Saturday, March 10, 2012

Langkawi Honeymoon. Triple the JOY! Part 2


Continue from previous post.
After finished cam-whoring at Panorama Cable Car.


Photo taken in Beras Terbakar area.
We're running out of time as Ami need to go back to Kuala Perlis 
and catch a ferry trip around 4pm.
So amik kesempatan beli minyak gamat minyak urat minyak senyonyong fridge magnet 
kain batik kain pelekat tshirt wajib I love Langkawi itu ini begitu begini kat area sini saje. 
Ada banyak gerai along the way to Rumah Beras Terbakar ni.
Kat sni je menyebabkan duit terbakar almost RM100 over. Haish.


It was really hot and spicy at that time. 2.30 pm kot.
So we just look at the house from far haha.


Tak sanggup nak tambahkan tahap kebasahan baju Allysha dan papa dia akibat peluh terlampau.



After we had lunch at Pekan Kuah, we headed straight to Idaman Suri!!
Ni memang tak sabar sangat la nak pegi.
Bulat mata bila kete dah parking kat depan Idaman Suri tu.
Rasa berdebar-debar je masa melangkah masuk tu. (perlu ke?)


(gambar ihsan google sebab dah tak tau camera kat mana sebok nak tengok barang je)


Yela! Tengok la set pinggan mangkuk yang bersinar-sinar tu.
Mula-mula dah list wajib nak beli set melamine, comfortor ngan tea set je.
Tapi tetibe terrrrrbeli 24 pieces Opal dinner set, 
6 pieces Opal glassware for dish, 1 english tea set, 
3 pieces casserole, 2 pieces non sticky pan, melamine plates, 
folks and spoon set, senduks, chopping block chocolates. 
Total money burnt in Idaman Suri : RM200.
Can you believe that? I don't. Rasa nak tambah lagi. Hanya memikirkan balik naik flight maka niat menambah terpaksa dibatalkan. Ketap bibir jela tengok benda lain.


Ilyia Pey ni membeli lagi dahsyattt..Lagi banyak dari kitorang..
Tapi mak-mak ni tak sedar diri jugak kot yang kita naik viva. 
Ami dah kena balik dulu. So terpaksa la pindah ke viva yang Ilyia Pey sewa.
4 adults, 3 kids, 2 stroller, bags, boxes etc.
Natijahnya tingkap belah sana dah tak nampak apa selepas ditimbunkan barang-barang yang sangat banyak. Cayalah Pey terer susun barang banyak-banyak masuk viva!
Cik Kiah gile kete ni dari luar. Nampak plastik je dari tepi ngan belakang.
Orang sengih2 tengok, nak gelak tak sampai ati kot hahahahah..
Bila Ish masuk, dia pun kena pangku satu lagi kotak besar.
Memang nampak kepala kitorang jela. Badan dah fully covered.


20 minit nak sampai hotel rasa sangat lama!
Bila Pey belok-belok barang pun tetibe cam nak jatuh.
Terpaksa tahan pakai kepala je. Azab..
(masa membeli tak hengat pape,padan muke)


After badan berlengas bermandi peluh pulau Langkawi, 
we had a great time at hotel's swimming pool!


Allysha memang suka main air. 
Ni Ilyia paksa dia pose macam cover majalah mangga.
Cet. Nanti mommy belikan Allysha swimsuit lain lah.
Ni cekci sangat la darling.


Kalau pool ni ala-ala je, memang la papa Allysha takkan bagi dia mandi dalam ni.
Tapiii..pool ini sangat bersih clear water cantik gile!
Almaklumlah hotel baru.


Father-daughter had fun.


Ada tak pool bersih camni kat KL?
Pool lat umah ni air die rasa chlorine je.
Pastu warna biru yang kelabu asap. Memang tak lah.


Diorang je yang berendam. Malas nak tambah tahap keberatan beg akibat baju basah.







Dah tak larat nak type.
Alhamdulillah our third honeymoon vacation went so well. =)


1 comment:

ilyia nur ab rahman said...

cayalah babe!