There was an error in this gadget

Sunday, January 15, 2012

My First Cream Decor


Rupanya mood baking tak abis lagi.
Got another project last week.

It was butter cream cheese frosting babeh!
Ok excited. Sebab dah lama teringin sangat nak buat cream sendiri.
Tapi tak buat-buat since first attempt yang tak menjadi. 
Masa tu end of 2010.Hah amik kau. 
Bila first time try  tak berjaya, amik masa setahun lebih baru try lagi. Ish ish ish..



Ni sebab tak sabar sangat nak decor,
cuppies tu panas lagi dah sebok picit-picit.
Cepat la cairnya hah. 



Tukar color pulak.
I want pinkkkk!
Abaikan cream yang buruk di bahagian tengah dan belakang itu.
Well actually depan pun buruk jugak.
Hey i'm the beginner ok. =p




For my dearest neighbor.
Ada empat orang saja di rumah mereka.
So one cuppy for each person.
Terpaksa catu sebab buat tak banyak sangat. Haha.



Butter choc cake for my lovely aunt.
Konon-konon nak buat roses bouquet on choc cake.
Tapi..ye..memang buruk..



Chocolate chip cupcakes with butter cream cheese frosting,
Seramnya. Entah berapa banyak la lemak terkumpul lepas makan ni.



The reason why I love baking so much.
Mesti ada orang habiskan. 
Doesn't matter sedap ke tak sedap ke, cantik ke, tak cantik ke.
Especially my mom. Kalau hubby tu ada jugak jujurnya.
Mak tetap akan puji walau apa pun rupa paras sesuatu yang dibuat sendiri.

Thank you family.

No comments: