There was an error in this gadget

Tuesday, January 17, 2012

Butter Cream Cheese Frosting




Ingredients
2 cups cream cheese, softened
  1 cup butter, softened 
(cream cheese dan butter ni keluarkan dari fridge awal2 ye, bukan pukul yang beku tu)
1 cup castor sugar, sifted  (ayak)

2 teaspoon vanilla essence

Directions
 Beat together the cream cheese and butter with medium speed.
Until creamy, smooth and well blended.
Mix in the vanilla, then gradually stir in the castor sugar. 

After done, store in the refrigerator for awhile.

Biasanya, lepas pukul dalam 15-20 minit, dah jadi la cream tu. 
Kalau nak buat colorful, bahagi-bahagikan dan letak beberapa titik pewarna.
Saya letak dalam fridge sekejap (2-3 minutes)
supaya cream tu lebih solid dan tak cepat cair masa decor.
Pastu boleh la sapu kat atas kek atau cupcakes kita.
Decor cantik-cantik. Senang sangat kan?
Kalau tau la senang macam ni, dari dulu lagi dah try buat.






Selamat mencuba! =p

1 comment:

ilyia nur ab rahman said...

yeay senang..jom wut swap party..pahtu ko belajar wut fondant ble..ak suke sgt buat tp tak suke mkn..tak saba nk submit tesis pahtu nak baking..