There was an error in this gadget

Wednesday, January 04, 2012

In The Mood Of Baking


Dah lama tak baking. Sience deliver kot.
Tangan sangat gatal nak pegang mixer dan mengkecahkan dapur.
Kalau pergi bakery shop, selalu rasa macam butter, chocolate chip dan tepung mepung 
memanggil -manggil saya minta di bawa pulang dan dijadikan makanan. Eceh tipu.
Hubby pula makin kerap mensyco.
'Bestnya kalau ada cheesecake sejuk makan time cuaca panas nih'
Tak boleh ke kalau time panas minum air sejuk je?
Tak payah la sampai nak makan cheesecake la ape la kan?

Ok takpe. 
Disebabkan diri sendiri pun tiba-tiba bersemangat 
macam baru lepas attend kem semangat pelajar SPM,
maka laju-laju pergi bakery shop lantas memborong bahan-bahan baking 
sampai terspend almost RM100.

Maka inilah yang muncul dalam masa dua hari.


Chocolate Chip Butter Cookies.
Hahha. Ada golden, ada dark brown.
Kes terleka tengok tv atau layan Allysha.



Bread Pudding with Custard Sauce.
First attempt. Not bad. (perasan)



Chocolate Cake.
Tak seperti yang dikehendaki.
Kena practice lagi jka mahu pujian.



Cheesecake.
Hubby's all time favourite.
Walaupun rupa parasnya tak jelita akibat tak sempat nak deco dah sebok nak makan,
 tapi dalam masa 15 minit dah habis separuh dikorek.

Hamik kau. Sehari dua jenis. 
Bersungguh-sunnguh balik keje letak bag senseng baju masak lauk dinner 
then terus buat ini pula.


3 comments:

ilyia nur ab rahman said...

saya dah makan cake choc..walaupon dalam ati sbenarnye mengharapkn dla buat cheese kek!

Adila Hashim Shariff said...

dat day malas nak cheesecake tu coz pernah buat dah kan tp u all x makan sgt powwnnnn..ingat x?

ilyia nur ab rahman said...

sebab dah makan makanan lain masa tu..aku baru nak berlagak kat mak aku ko pandai buat ciskek..