There was an error in this gadget

Sunday, January 06, 2013

Allysha's Day Out


Allysha and papa picked me up on last Friday.
The traffic was super duper jammed dem. Asal jumaat je jem. Asal jem je jumaat.
So as usual we decided to have a quick window shopping at KLCC.
Daripada stuck tengah jalan, baik stuck dalam shopping mall.
Plus, its Friday yall!! TGIF. Heh.
Lagipun masa ni papa tak bawak adik. Its the time to give her full attention.


Allysha was never allowed to walk herself.
Papa dia mesti akan dukung atau letak dalam stroller sahaja.
Tapi kali ni papa bagi dia jalan. Cica was so excited.


Tengok kanan, tengok kiri, tengok kanan, tengok kiri, pastu tersengih-sengih.
Hahaha kesian betuull anak mommy ni. Cam jakun je.
Then selamba je masuk kedai tu masuk kedai ni tengok-tengok barang gaya nak shopping.
Ewaahhh..awak tu baru setahun lebih ye Allysha..


She's been good for the past few days so we were agreed to treat her with new toy.
Ish: 'Allysha, pick one toy..Mommy blanje.Hahaha..' 
Me: .......... k fine. Pandai je bapak kau kenakan mak ni hah.


 Masuk Toys R Us, Allysha pusing sana pusing sini, end up nak Barney.
What? Barney kan dah ada kat rumah. Ok i get it. Allysha want the bigger one.
Tapi membazir la beli benda yang sama. Kang cam ada anak Barney ngan mak Barney pulak kat rumah tu..Try offer Allysha Lotso tapi dia macam nak Barney jugak.
E..tak boleh tak boleh. I dont want anak beranak Barney in the house. Cukuplah satu..



Suddenly she found the  teddy bears section.
Terus tengok muka mommy papa dengan mata bersinar dan senyum kambing comel dia tuh.
Allysha: 'eeee..eee..' senyum-senyum peluk-peluk bear yang ada kat situ.
Sebab ada banyak choice, Allysha rambang mata. Memula amik satu medium size. 
Pastu nak yang besar pulak. Pastu amik dua-dua dan terus nak blah.
Papa: 'Caaa..that one is quite big. Nanti kalau seret-seret kan senang kotor. We buy this one later k'   Hoo.. pandai papa memberi alasan. Thanks anyway. Hahah.


The bear that she chose. White color medium size within my budget.
Mungkin ini decision yang susah untuk Allysha sebab ada banyak yang dia suka kat situ.
Teringat Murni pernah marah aku sebab suruh Allysha buat keputusan sendiri semuda ini.


Happy face ; )

No comments: