There was an error in this gadget

Thursday, December 15, 2011

DIY : How to Make Your Own Photo Frames




Memang sengaja blurkan

Haha. Tengok lah frames DIY 1st collection kita ni. Tak senonoh. Tengah je ok. Yang kiri kanan hampeh. Failed to survive over a year. Ish ish ish..

But seriously, kita memang minat DIY. Cuma macam takde masa je. Ke malas kemas lepas buat kecah? Hehe.

Time buat ni baru kahwin. Stil working as a banker at that time. Off on weekdays.
Orang keje kita tak keje. Orang tak keje, kita keje.
Selalu kena perli "Ba**la pun cuti la sabtu ahad!"

Cis!So takde apa nak buat kat rumah, kita pun korek-korek la segala khazanah hubby yang ada. Cukup untuk buat keje keras tangan ni.

Hasilnya..taraaaa!! Yang tertanggal-tanggal cam dalam gambar tu la. Erk!
Ape la ada side yang lekang, tercabut, etc. Buruk wall kita.
Sebab buat mula-mula tu maybe glue tak kuat sangat atau salah method. Hehe.
Tak boleh jadi ni. Kena beli additional items.

Hasilnya..taraaa!! Macam frames yang dua column kat tengah tu.
Dah try buat kali yang ke6 / ke7 baru la dapat yang elok sket.
Ok la tu. Practice make perfect!

Most importante, kita guna barang-barang recycle je.

How to do it?In easiest way?
Coming soon babeh..

No comments: