There was an error in this gadget

Friday, December 28, 2012

271212 Dinner Date Trivia

It was last minute plan. Woke up and told husband that I dreamt about cajun chicken sandwich for 3 nights in a row snd now crave for it so badly. Then he said 'ok, ill fetch you after work and we dine at KLCC'. Yay! (kak elly, u shadap)

1. The moment Ish reached Megan, the rain started to pour. Quite heavy. Muka dah lain. Terbayang adakah akan cancel dinner date petang ni lantas lepak secret recipe, starbucks or even worse hakim sebab stuck tengah hujan ni? Oh noooo.. Lunch kat sini dah boring gilaaa takkan la dinner pun kat sini. Pleaseee. Suddenly the rain stopped after 10min! Lelaju gerak ke KLCC. Senyum.

2. Ish took 20min to stare on the menu and end up with 'tak tau nak makan apa..' Dah agak. The reason why we dine at a restaurant only once in a while. That's him. Hanya masakan mama yang bertakhta di hati. After had a 'discussion' with the waiter, he choosed his meal that he already want the moment he open the menu. Ok. Me? Of course cajun chicken.

3. When our foods arrived on the table, both of us were very happy. Surprisingly my husband turned to be a bit romantic. Suap-suap tanpa diminta. Eh? Cam pelik gila ok. Orang lain yang biasa berOmantika ngan husband walaupun kat luar memang tak pelik la. We are not that kind of couple. That's why pelik. But i am happy with that. Hik. Jalan-jalan kat KLCC memang selalu, tapi nak bermesra memang tak. Dalam bilik saja. Hahah teettt!

4. One thing i hate about dine outside is i usually dont really like what i had order eventhough i craved about it at the first place. Entah kenapa selalu pun makanan ish akan nampak lagi sedap dan rasa memang lagi sedap dari apa yang aku pilih ( oh memang berbaloi dia fikir lama-lama sebelum order). So, memang akan berlakulah adegan tukar pinggan. Aku mesti nak dia punya dan secara automatik aku anugerahkan makanan aku yang  tetibe dont really suit my taste tu kasik dia. Ish mesti akan redha dan cakap takpe. But i wonder how was his feeling? Betul-betul ikhlas ke turn off eh? Tanya banyak kali pun dia tetap akan cakap takpe. But the truth is? Annoyed? Ke? Alamak.

5. The juice ish had is free flow. So he asked to refill for the 3rd times. Amek, kembung perut. When the waitress took his glass, i noticed there was another glass oh her hand and after she leave to get the refill, i saw her confuse face which one is our glass.. 'ish budak tu confuse mana satu glass ish' 'hah? Yeke? Eee glass sape lagi satu tu?' 'glass makcik kepoci yang bercakap macam pakai mic belakang ish tu la' 'eeee tanak ah minum' 'minum jela,pe salahnya cemolot secara tak langsung ngan makcik tu' 'eeeee...' ok memang tak minum dan blah setelah terlantar kekenyangan dekat sejam. 

6. After dinner, had a window shopping (je) and passed by the level 4 food court. Reminiscing our memories. ' ni la tempat awak ngorat saya dan selalu temankan makan dulu.ingat tak?' 'mestila papa ingat. Hee..' The place we met and fell in love was at our lovely CIMB KLCC branch. Maka selalulah lunch pukul 4 (lambat gila lunch kan?) tu ish yang temankan (sebelum tu memang seakan loser pergi makan sengsorang sebab tak boleh lunch sama ngan partner) Situ la tempat dating hahah. Tiada tempat dating lain kerana tunangnya ini yang sangat busy weekend pun keje ngalahkan bangla dulu. My work station was my second home. Ohhh rindunya zaman bercinta. Eh sekarang pun bercinta jugak cuma kena tambahkan feel romantika tu kot. Kena pandai cari peluang nak together gether. Yelah adilaaaa..

Overall, i really enjoy it. Feeling dating as a lovebirds again. Seriously dah lama tak bersembang panjang just the two of us. Lately agak serious dan challenging mungkin faktor penambahan responsibilities and et cetera. Now a bit releived. Thanks husband. Alhamdulillah. Feel appreciated. Seeee..bukan susah nak amik hati wife hokay. Just spend a little time and be darling. K bye.


No comments: