There was an error in this gadget

Tuesday, December 04, 2012

Aisy's Preferred Teat


Hari ni hari ketiga tinggalkan Aisy dengan Mama.
Rasa lega dan tak risau sangat sebab semalam Mama cakap Aisy dah ok.
Alhamdulillah.

Hari pertama, fail!
Mama cakap Aisy menangis dari pagi sampai petang.
Pastu taknak minum susu. Bagi ebm, taknak. Bagi formula (standby je) laaagi la dia taknak.
Ish balik rumah,pastu call..Dengar suara comel Aisy yang menangis sampai serak suara, mommy dia yang bergenang air mata. Tak sabar nak balik jumpa Aisy. Huwaaaa!

Sampai je rumah, nampak Mama tengah pangku Aisy. Sian Mama sebab Aisy kalau nangis memang tak boleh letak. Aiyoo..mesti Mama letih gila. Rasa bersalah sangat.
Then, amik Aisy dan terus bf dia.
Dengan mata kuyu sebab letih menangis, Aisy minum sampai tertidur. 
Sobs.. Ciannya anak mommy. I'm so sorry darling, you have to wait for me for 11 hours.
Mula la terfikir nak benti keje la hape la. Haishh..
Ish kata mungkin Aisy menangis sebab dia tak suka puting botol ni.

Teat Avent for newborn ni keras dan sangat jauh beza dengan b. My fault. 
Kenapa la tak terfikir nak sediakan botol yang paling sesuai untuk Aisy sebelum start keje.
Confident sangat. Lain baby lain taste. Allysha suka, tapi Aisy tak suka la mommy..
Ok Ok. Memang ntahpape la mak dia ni..

 Hari kedua, Ish bagi botol MAM untuk Aisy.
Pergi keje berdebar-debar (eceh) sebab risau kalau Aisy menangis-nangis lagi, 
kesian la kat Mama. Mesti penat nak pujuk dia.
Call Mama, surprisingly, Aisy ok je dah tak nangis cam semalam.
Ooo..That means, Ish was right! Aisy nangis sebab tak suka teat botol dia.
Yang MAM ni dia suka sebab teat lebar kot. Ok..
 Yay! Problem solved!

1 comment:

Cool Lean said...

Kesian Aisy... Kesian Mama..
Kesian Mummy..