There was an error in this gadget

Wednesday, December 26, 2012

Keropok Setan


Petua menghilangkan mengantuk.
Makan ini.


Apakah?
Kerepek / keropok / keripik setan.

Memang setan.

'BANDUNG - Toko cemilan yang berada di Jalan Kiara Condong Bandung ini selain menawarkan berbagai cemilan dan aneka manakan ringan juga menawarkan kripik setan yang memiliki citarasa super pedas. Jenis makanan yang satu ini memang menjadi favorit di toko tersebut karena merupakan makanapaling diburu oleh masyarakat 
Dalam penjualannya, kripik setan ini dibagi beberapa level sesuai tingkat kepedasannya mulai dari level 3 hingga level 10 yang memiliki rasa super pedas..'

Siap ada level kepedasan tuh?

My experience was like this :
Amik satu dengan berseleranya (sebab tengah lapar dan kunyah laju-laju), 
pastu nak amik lagi satu untuk kunyahan seterusnya (biasa la makan keropok mesti nak makan lebih satu kan?) tapi langkah terstop sebab tetiba rasa -
menyengat kat lidah + hidung pedih berangin + mata berair + tangan automatik terkipas-kipas mulut + lalu lidah pun terjuih mencari air. Untuk effect lebih pedas, pompan-pompan kepoh akan bising sambil cakap 'pedasnya! pedasnya! pedas gila weyh! cuba rasa, cuba rasa! pedas gilaaa!' << camy

Tak tahu lah keropok setan yang Apit bagi ni pedas tahap berapa.
Tapi seriously PEDAS GILA!


Terus hilang mengantuk.
Memang sesuai dijadikan tit bits untuk meeting -meeting yang membosankan.
Sesuai juga untuk prank orang yang suka pow makanan orang lain.


Ye betul, memang sheytonnirrojim nye keropok!

Masa pegi Bandung last year tak jumpa lak benda nih.
Kalau ada, inilah yang ku jadikan souvenir untuk rakan taulan yang menanti sesuatu hahah!
This is better than pisang salai or pisang molen you know. Hehee..

2 comments:

miss said...

hahahaha.. lawok lawok.. setan betul.. ko mkn level bp tu?

Adila said...

kwn aku kata level 7 hahah..natesss sungguh!