There was an error in this gadget

Thursday, December 27, 2012

Tak semua, tapi memang kebanyakan lelaki ego



Nak tergelak tengok ‘bos pompan’ kat ofis ni merajuk duduk kat surau sorang-sorang tak nak jawab call, taknak duduk kat workstation dia, tak nak attend meeting gara-gara sentap dengan sorang ‘bos laki’ yang dirasakannya tak appreciate keje dia. 

Sambil mengomel sayup-sayup ‘orang nak tolong dia, tapi dia tak appreciate pong..dah lama suruh buat paper tu tapi tak buat-buat. Bila kita buat, dia marah kita balik. Susah betol la kije ngan laki nih. Bakpenye orang laki ni ego sangat?’

Aku diam dan senyum. Respon sikit ‘Hmm..’
Memang lelaki ego kan. Macam la tak tau. Biasalah.

Latest experience -
Aku: ‘Ni kad kawen pastu dah google map nak gi wedding tu. Tengok la siap-siap kang senang dah tau, tak tercari-cari..’
Lelaki: ‘Aa tak yah. Dah tau dah.’  *tak tengok langsung pun*
On the way -
Lelaki: ‘Mana map tadi? Dah salah jalan la pulak. Adoii kena patah balik la..’
……………………………………  *bunyi cengkerik walapun masa tu takde cengkerik*

No comments: