There was an error in this gadget

Tuesday, September 11, 2012

Baby Hubby and His Favorite Food


Finalllyyyyy..
Managed to fulfill my husband's request after more than a year. 
A homemade lasagna inspired by Rini. Amazed by her cooking talent.
Terbagitau Ish yang Rini pernah buat pizza, dah start bagi hint nak homemade pizza pulak.
Kalau western foods, memang laju je dia tau. Anything relate with cheese, turn on.
Well, the pizza is just on the way, only if u bought me a bread maker :p

Dah nak bersalin baru terhegeh nak buatkan kan. Nasib baik ada pembantu.
For the first time ever, Ish has become my kitchen assistant yesterday.
Really surprised. Before this kena terjerit terpekik panggil baru la muncul kat dapur.
Tapi semalam, sanggup dia tercongok kat belakang aku yang lelaju sediakan ingredients. Sampai rimas sebab banyak nau soalannye macam budak kecik lak aih.
Sangat willing nak tolong itu ini. Punyalah excitednye tu..

Dalam hati berdebar jugak takut my fisrt time DIY lasagna ni tak menjadi.
Or not as good as he expect. Aku yang frust nanti. Bakal rasa sangat loser.
Tapi alhamdulillah. Jadi jugak la walaupun nervous masa tunggu siap masak sebab oven tu rupanya api bawah je. Walhal nak dapat lasagna yang golden kena api atas bawah.
Phew!


Pukul 3 pagi semalam tengah hujan lebat kat luar tu, ada makhluk makan kat sebelah. Dengan bau yang menggoda, boleh tabahkan hati je..

jangan..tolong la jangan..tahan..sila bertahan adila..jangan pandang..
tak elok makan benda camtu tetengah malam ni. nak letak mana lagi lemak baru 
di badan yang dah terlebih lemak ni? esok pagi saje ok..

Bangun pagi, first sentence yang aku dengar 'nak bawak bekal lasagna..'
Serious tetibe rasa macam ada anak kecik yang mintak bekal bawak gi school.

2 comments:

Kerry Mirza said...

Dilla!! taktau plak aku ko ade blog hahaaha.jum2 tukar linkkk! menggoda gile lasagna koo.

Adila Hashim Shariff said...

kerry! ala sape la nk baca blog aku ni..heheee..aku dh link pun babe..blh la intai recipe2 ko plk..