There was an error in this gadget

Tuesday, August 14, 2012

Set Bersalin


Dilema mak buyung nak bersalin. Which one which one which one??
Ni topic hot kat office sekarang ni. Ramai sangat preggy kat office.
Set berpantang yang manakah paling sesuai? Tapi lain orang lain keperluannya kan.
Hmmm..So?

Dulu mak belikan set bersalin Orang Kampung.


Honestly yang digunakan hanyalah bengkung, jeli gamat ngan minyak telon.
Pilis, susut, lulur sume tu ada lagi kat rumah ok.
Rimas gila bile sapu benda-benda tu sampai dah kering, bersepah 1 rumah.
Dah jadi keje nak sapu-sapu pulak. Sangat tak suka.
Kacip kak timah ke ape ke memang tak makan sebab breastfeed baby.
Ye, memang membazir. Mak pun bising.

So my mission is to find the most suitable post natal care for me and baby.
Yang tak mensepahkan rumah dan tak effect susu & baby bila breastfeed, so tak membazir.

Below are my shortlisted products from so many choices in the market


10 items.
RM260 +-


NR Herbanika set bersalin
6 items.
RM 365 +-


11 items.
RM360 +-

Yang manaaa? Tolongggg!

Amway vs Tanamera.

2 comments:

ilyia nur ab rahman said...

me pakai amway...suke!!!

Adila Hashim Shariff said...

tu la..ingat nk try amway plk la this time..actually berkenan kat tanamera..tp harga beza rm100..perghh..