There was an error in this gadget

Sunday, August 05, 2012

Crumble Mumble : Pearl and Manik Tabur


Hi u ols! Buat ape weekend semalam? Gi shopping ke? 
Ke buat kuih raya? Baju raya dah siap? (gaya neighbour kepoci). 
I ols minggu ni duk umah je. Sebab dah shopping sume in the 1st half  of ramadhan. 
Gile eksaited kan? Ala lagipun malas nak bergesel punggung bergesel perut ngan crowd 
kat shopping mall tu heh. Tak kuasa i. Baik duk umah menjahit baju raya. 
 Ala kaftan je, memang boleh le mak buyung nak buat..

Kengkonon this year nak pakai color purple 1 family (family 3 orang je haha). 
Dah jumpa kain mommy tapi Papa ngan Allysha punya, tak jumpa purple yang camni. 
Masa survey baju melayu kat jakel. Papa tak berkenan langsung. 
Ok fine. Kita cari tempat lain. Tapi I jahit je jugak la yang ni. Pakai la purple sengsorang. 


Pastu lagi 1 color I beli kat jakel tu hah, peach. 
Dah beli dress Allysha pun color peach jugak. Sweet je.
Mother n daughter haruslah pakai sedondon kekdahnya. Papa pun suke color peach tu. 
Cari nye cari nyer cari, jumpa la baju melayu yang suit his taste kat Wisma Yakin. 
(sangat fussy okeh) So papa pun peach jugak lah natijahnye. 
Maknenye 1st raya tahun ni dah bertukar color peach ye. 

Semalam siap buat dua-dua kaftan raya mak buyung. Gunting kain dan jahitnye sekejap je. 
Sejam lebih dah siap. Nak buat details tu yang hazab. 

Memula nak buat camni. 


Lupakan jelaaa. Fengsan! Kalau tak peknen pun belum tentu rajin..


So dapat la yang cam ni ha.
Ini pun dah tersengguk-sengguk. Seksa sakit pinggang lagi.  
Gagahkan jugak la sebab mak buyung taknak ngalah kan. Simple je. 
Tapi berjam-jam jugak la baru siap. I bukan pro. That’s why la kan..


Crumble pearls + manik tabur kekdahnye. 


Sanggup buat kat hujung tangan je. 


Close up sket.


Boleh la ni. Alhamdulillah.. 

1 comment:

Cool Lean said...

Ajari daku!