There was an error in this gadget

Sunday, August 26, 2012

Insomnia Is Killing Me


I feel like a zombie.

I am exhausted. And insomniac at the moment too! It is very frustrating. I don't fell asleep until like four in the morning. Dah seminggu tak lena. Sekejap-sekejap terjaga. Masa tengah cuti tu ok lagi la. Kalau tak boleh tidur malam, boleh qada’ siang. Tapi hari ni.. Masyaallah. Nak tersembul biji mata ni ha sebab dapat tidur 2 jam lebih jam je malam tadi. Dari kul 4 lebih-7 pagi. Niat nak puasa tapi tak terbangun sahur pun. Yela, dah nak dekat subuh baru nak lelap. What a waste. Haish..


Tak boleh tidur sebab perut rasa tegang je. Pastu ada rasa macam senggugut. Selalu sakit dari pinggang ke ari-ari. Kadang-kadang terfikir ni contraction ke? Suspense betul. Kul 3 pagi malam tadi dah siap-siap dan masuk kereta nak pergi clinic. Tapi baru teringat kalau sampai clinic kang doctor tak buat ape pun, tapi mesti suruh cepat-cepat pergi hospital. 
Memang tak la..Buku pink entah ke mana. GL pun tak hamik lagi. Kang kena sembur je ngan nurse tu. Malas aku nak dengar orang membebel time aku tengah sakit. Lagipun, sure nanti kena warded. Sakit tak hilang. Leceh je lebih. Cancelled!

This little lady is very active. ALL THE TIME. Always moving and kicking. I wonder, When does she sleep? Ke tengah tidur pun baby ni bergerak-gerak jugak sebab dia kuat mengigau? Maybe she always get the hiccups and kicks my ribs then. That's why I can feel your little feet on my upper tummy when you're stretching you know! But it's okay darling. At least mommy is sure that you are healthy and happy playing inside here. Insyaallah. 

Now the only thing I can do is holding on. Until the perfect time. Tahankan saja sakit pinggang, sakit belikat, kebas kaki, perut yang selalu mengeras dan memulas-mulas, angin yang tak keluar (sendawa tak boleh, kent pun susah), senggugut, sakit kat bawah perut, mengantuk, buang air setiap setengah jam, etc. Ramai tegur muka dah pucat dan nampak tak larat. Memang tak larat. Sorry aku dah tak mampu nak senyum sebab menahan sakit ketegangan perut.  Jalan pun kepit je sebab setiap kali bergerak ada rasa nak terkucil. Hmmm.. Bertabah dan bertahanlah adila. Four weeks to go. Lama lagi tuuu.. 

Tapi baby... kalau dah betul-betul time nak keluar, bagi hint betul-betul kat mommy tau. I dont want any false alarm like last night. Mommy taknak tahan sakit kat labour room lama-lama. Dan taknak juga terbersalin kat dalam kereta sebab tak sempat sampai hospital. 
Just nice saja ok : )

Now I need a nap. 


No comments: