There was an error in this gadget

Tuesday, November 01, 2011

Travel Tips : Reduce Baggage


When travelling, I tend to take too much. Everything in the house seems so important to bring along. But in the end, I didn’t touch it because got nothing to do with the things when travelling. So peeps, before you pack anything in a bag, think deeply and ask yourself, ‘Do I really need to bring all this?’
Perempuan memang macam ni kan. Nak bawak barang apa untuk travel pun pening kepala macam buat keputusan yang menentukan masa depan hidup je.  I takut menyesal tak bawak handbag kesayangan tu..Walhal nak pegi island hoping, turun naik boat. Perlu ke nak bawak handbaggg??
So below are the tips on how to reduce baggage when travelling. Tarik nafas dalam dan berazam nak ikut list yang ini sahaja.

1.   Essentials

Firstly, you need to think about how long you are going away for. Is that 500ml bottle of shampoo really required for a three days trip? Think smart. Pack smaller bottles of products, and leave the non-mandatory ones at home. Beli je container kosong kecik yang khas untuk travel tu untuk isi shampoo dan shower gel anda. Toothpaste dan lain-lain juga beli yang mini saja.


2.   Make up

Do you really need all of the cosmetics you’re taking abroad with you? Walaupun tujuan travel hanya untuk pergi pasar vietnam beli barang laju-laju atau pun nak bersantai-santai tepi pantai berjemur bawah matahari untuk lupakan kesesakan kota metropolitan (ewah), tetap sebok nak bawak 12 pallet eye shadow, gel eyeliner, heavy impact mascara, shimmer, lipliner semua tu. Entah bila nak pakai. Tapi tetap takde keyakinan diri nak tinggalkan semua kekasih hati tu kan? Sun block, moisturizer, light powder, lip balm, and natural eye liner is enough okay (bercakap dengan cermin, menasihati diri sendiri).


3.   Clothes

Mix and match. Bring the lightest one. I always bring a black cardigan to match with different t shirt or blouse. The other day I can wear the blouse itself with another style and use that t shirt as a sleepwear. (jika baju itu masih bersih dan tak berbau sahaja) Don’t forget that t shirt is multi-function too. It also can be used as a wrap for delicate souvenirs or as an emergency bath towel. It can be tied off and used as a laundry bag too. There are endless uses for it, so it's the perfect item to pack more than one for any trip.
Same goes with my jeans and scarf. Which I usually bring the easiest to match and can be used repeatedly.

4.   Shoes

If I travel more than two days, I usually think that I really need more than two pairs of shoes. Mula la ada perasaan nak bawak sekali sandal dan wedges. Konon-konon nak sesuai kan dengan aktiviti. Walhal sepasang kasut je pun dah cukup. Shoes are heavy. So avoid bringing unnecessary pairs and just wearing on the lightest one. The most important is comfort. Kalau nak pakai kasut bergaya tapi jalan 10 minit kaki dah sakit, buat hape.


5.   Miscellaneous

This category is the main contributor in increasing the luggage weight. Bila final packing (biasanya saya packing tiga atau empat round. Dah pack, keluarkan balik. Dah pack, keluarkan balik. Konon-konon nak reduce barang tapi hampeh lagi menambah ada la), tiba-tiba ada je terasa macam semua benda sangat penting dan wajib di bawa. Example,  foreign socket and laundry bag which I can actually get it from the hotel. Tapi gatal nak bawak jugak.  Kan dah menambah berat beg. Another example, books. Do you really read that 500 pages novel on you vacation? (Dengan harapan nak kill the time while waiting in departure hall walhal tak usik pun buku tu sebab berborak/tengok orang  je lebih) If not, you better just leave it at home.

Backpacking is really hard for me as I am not such a simple person. I always feel everything is important and need to bring along. Haih. Baik tak payah reduce benda yang lain awal-awal tadi. Bawak je sampai 10 beg untuk vacation satu malam macam Paris Hilton.





No comments: