There was an error in this gadget

Sunday, November 25, 2012

Resepi Durian Crepe


Wah! Most viewed entry dari blog ni sekarang ialah: resepi durian pancake.
Durian pancake = Bantal durian = Durian crepe.

Very phenomenal. Yelah, tengah musim durian ni kan.
Kalau dulu ada durian lebih mesti campur dalam bubur kacang, 
buat kuah durian makan ngan roti atau buat lempok atau tempoyak.

Sekarang dah lain u ols. Ada durian lebih, beramai-ramai nak buat durian crepe.
Nak beli, cam mahal. Sekali sekala boleh la. So makin ramai dah cuba buat sendiri.
Told ya, so easy to prepare. Kan? Semudah 1,2,3!

Tak percaya?
1. Blend telur + susu + vanilla essence + butter + tepung gandum.
2. Heat non sticky pan, pastu prepare crepes.
3. Buat filling dengan whipped cream dan isi durian.
(full recipe kat link atas tu)

Taraaaa!!


Biar rupa huduh, asalkan rasanya tetap sama cam durian crepe yang dibeli tu. 
Heheee..Selamat mencubaaa!

No comments: