There was an error in this gadget

Thursday, February 07, 2013

Bila dah


Bila dah boring, boring sangat.
Bila dah busy, busy sangat.
Bila takde keje, memang takde keje langsung nak buat.
Bila banyak keje, makin bertambah pulak keje yang banyak tu.
Gittuuuu mukadimah dia..

Macam sekarang, CNY holiday we all akan balik Melaka dan attend family day Hj Jalil 
(ish's family and relatives) and am looking forward to it. Mest best sebab family Ish happening! Memang tak sabar.

Next week pulak dah start b school.
Ni laaagi la tak sabar. After two years it has been postponed for good, now another dream comes true inshaAllah. I cant wait to this new experience.
Mampukah jadi supermak? U can do it Adila! Aja aja fighting!

Ok finally ada chance untuk further study, sudah cukup menggembirakan aku.
Tetiba boss buat surprise suruh outstation next week ni jugak.
Aik?memang surprise gila sebab dia tak pernah bagi we all out station unless u do it alone.
Sebab selalu kena ugut pergi sorang, we all tak pernah sebut nak buat kerja luar dah.
Ni tetiba dia suggest pergi dengan partner. And more task coming up. 
We were like 'okay..'  Tapi kuar je bilik boss, 'Yippiiieeeee!!' hahaha.

So that's it.
It is the beginning of my busy/hectic life perhaps.
After two years of goyang kaki buat baby. Oooppss! hahaha.
Memula agak takut. Takut tak terbuat. Takut gagal salah satu. Tapi tawakkal jelah.
Hopefully boleh bahagikan masa sebaik mungkin untuk jadi antara yang terbaik sebagai..

Sebagai isteri.
Sebagai mommy.
Sebagai anak tunggal.
Sebagai menantu.
Sebagai pekerja.
Sebagai pelajar.
Sebagai sahabat.
Sebagai wanita.
Dan yang paling penting, sebagai hamba Allah yang bertakwa.
Kerana apa pun yang aku rasa 'ada' sekarang ini, adalah milik Allah swt.

Permudahkanlah Ya Allah.




No comments: