There was an error in this gadget

Friday, September 13, 2013

Welcome to Our Lovely Family Ms Yasmin


Assalammualaikum Mommies!
I believe most of this blog reader are mommies who accidentally  view it. haha.

Ok hari ni nak share pasal kita pergi consult doctor hari tu.
At first nak amik presription untuk Aisy je.
Then Dr Hisham (doctor favourite kitorang) tanya ada pape lagi nak tanya?

'Hm..nak tanya pasal family planning boleh?' (tetibe tertanya).
'Boleh. Nak tau yang mana? Macam-macam ada..'
'Kalau injection every 3 month tu?'
'You better not. Naik badan nanti. Dah ramai amik yang tu pastu menyesal hehe..'
'Ok cross!cross from the list! Please Dr. Saya dah cukup gems. Tak nak aa bertambah gems lagi! ' (Both doctor and husband laughed at me. cis! maaannnn!)

Then Dr Hisham explain satu2. Sfter that he suggested to take the YASMIN pills.

Ohh..Yasmin yang sangat fofuler itew!
Ni makcik tau niii..Ni kawan2 makcik ramai prefer yang ini..

Apa effect dia Dr.? Mesti ada side effect kan?
Actually saya tak berani la nak makan pill ni.
Sebab tu anak no 2 dah masuk setahun baru nak start kekdah lain (setelah saya tak begitu yakin untuk planning sendiri hahah)

Oh. positive side effect. Side effect that you will love.

Apa?

Tak menggemukkan, melancarkan period, kulit jadi halus cantik dan gebu, 
bla bla blaa... 
(pastu aku dah tak dengar Dr Hisham cakap apa sebab bersinar mata dngar dia kata kulit boleh jadi gebu..haha!)

Ok, saya nak ni Dr! Ok confirm Pa, Mommy rasa ni paling ok. We should try this..
(dasar perempuan. pantang dengar benda related dengan kecantikan dan cuba mempengaruhi husband untuk berkerjasama)

Then Dr Hisham explain cara makan, benefit, how it works etc.
Serious aku x dengar sangat sebab sebok belek kotak pill tu.

Puan Adila tak dengar ni..Its ok. Actually I need to explain to husband pun. Husband yang mempengaruhi method ni berkesan ke tak..You got what I mean? 
Sambil senyum pandang husband. Then dua2 senyum.
Aku dah lama senyum lebar.

Ms Yasmin is now part of our family kikiii..


Jangan memula je bersemangat bagi reminder ye darling.
At least for another 8 month.

Bukan menolak rezeki. Ye anak itu rezeki.
Tapi kami perlu planning. Plan tunggu Mommy habis study dulu yeeee.

Kita merancang, Allah juga merancang.
Tapi, Allah sebaik-baik perancang. Kan?

7 comments:

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

adik syida use this.she's just 17.sebab period tak normal. :)
happy planning dila :)

Sh@MytO said...

ko dah x bfeed ke adila? pil ni akan mengurangkan susu kan?

Adila said...

syida..tengkiuuuu (",)

Adila said...

sham..aku breastfeed lagi.
tapi so far ok jer.
Aisy still bf kat rumah.
Cuma tak pump kat office.
Since feb 2013 tak pump dah sebab bz gils..hehe..

Adila said...

sham..aku breastfeed lagi.
tapi so far ok jer.
Aisy still bf kat rumah.
Cuma tak pump kat office.
Since feb 2013 tak pump dah sebab bz gils..hehe..

rafizaabdrahman said...

dila cayunk... bkn mkn malam before sleep ka??.. tgk mak akak dan kwn makan malam.. xpenah dgr plak makan breakfasst cmni.. ka boleh makan anytime... hehehehehhehehe... tolong skit skit info anda itu...

Adila said...

kak fizaaa..doctor kata boleh makan anytime tapi consistent. means kalau pagi, pagi je..