There was an error in this gadget

Wednesday, September 25, 2013

Welcome to Our Lovely Family Ms Yasmin Part 2


Haaa ada Part 2 ni cik jahhh!
Just sharing my experience in family planning yea.

Ceritanya gini.
I ols sepatutnya prd 18 Sep bulan ni. Tapi sampai 22 Sep, takde pape lagi.
I ols pelik hokeh. I ols kan ada kawan baru bernama Yasmin. Takkan terlekat jugak kot.
Adakah Yasmin itew tak boleh 100% dipercayai? I ols nervous!

Bagitau husband, lantas husband membelikan dip n tell.
Legaaa sangat single line je hewhew. Siap tunggu 5 jam tengok betul ke single line takut dari single bertukar double cam kes Aisy dulu hahaha.
Tapi memang betul single line. Phew! Kalau tak, babai la UKM.

Pastu, i ols demam dari isnin aritu. Mula la ramai speculate yang i ols ni pregnant khen.
Mula-mula buat tak tau je, tapi bila dah 7 8 orang berkata 'ko pregnant niii..ala pregnancy test tu bukannya betul sgt pun. baik ko check ngan doctor..'
I ols nervous balik. Hadoii..

Husband pun insist nak terus bawak pergi clinic sebab demam dan sekali tanya doctor pasal tak prd tu. Sebab all this while prd memang normal and regular.
Tak buat appointment ngan Dr Hisham, tapi nasib baik Dr Hisham memang on duty.

'Ok demam bla bla bla nak tanya apa lagi?'

'Saya nak tanya kenapa saya tak prd lagi suppose to be on 18th..'

'Oooo..ni mesti lupa nii..ke hari tu tak dengar sangat? suami pun lupa eh..
takpe kita buat revision ye..kita ulangkaji hehe..'

amboi perli ye.

'Ok pil ni kena makan selama 21 hari. lepas 21 hari akan ada discharge macam prd tu tapi kita tak panggil prd la kita panggil dia withdrawal (yeke perkataan ni ahahah aku lupa lagi)
hari ke 21 hingga ke 28 tu tak payah makan pil. either got any discharge or not, day 29 kena ulang makan pil 21 biji tu. sekarang dah x amik kira menstrual cycle. sekarang pill consumption cycle pulak..kira pape mesti ikut 1st day start makan pil tu hingga ke hari 21. pastu stop dari hari 22 ke 28, then start balik hari ke 29 sebagai hari pertama semula..'

'oooooooooooooooo....patut la saya tak prd lagiiiii..ikut cycle amik pill tu rupanyaaaa..
maknanya pas habis makan pil 21 biji yakni 2 Oct onwards tu baru la saya prd ye? 
walaupun sepatutnya bulan ni 18 Sep?' 

'Iyeee betul..'

kbai.
senyum.

No comments: